• Klaipėda

    Foto paslaugos iš paukščio skrydžio
  • Kaunas

    Foto paslaugos iš paukščio skrydžio
  • Šiauliai

    Foto paslaugos iš paukščio skrydžio
  • Trakai

    Foto paslaugos iš paukščio skrydžio
  • Telšiai

    Foto paslaugos iš paukščio skrydžio
  • Vilnius

    Foto paslaugos iš paukščio skrydžio

1514 m. rugsėjo 8 d. įvykęs Oršos mūšis yra viena didingiausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenės pergalių po Žalgirio mūšio ir nepaprastai svarbi Lietuvos istorijos data. Tai buvo laimėjimas pasiektas ginant Lietuvos teritorinį vientisumą prieš žymiai (apie 3 kartus) gausesnę priešo kariuomenę. Pergalė Oršos mūšyje nepaprastai svarbi Lietuvos istorijos data. Ji sudarė sąlygas Lietuvai sudaryti paliaubas, kurios net 40 metų valstybėje užtikrino taiką. Toji taika leido Lietuvai atsigauti ir sustiprėti. Tuo laikotarpiu sukurtas Pirmasis Lietuvos Statutas, pastatyti renesansiniai Valdovų rūmai, prasidėjo knygų spausdinimas, sklido Renesanso ir pažangos idėjos. Savo reikšme Oršos mūšis nenusileidžia Žalgirio mūšio svarbai. Tai vienas šlovingiausių karų epizodų, iki šiol vis dar skendintis užmarštyje. Šis mūšis yra svarbi istorinė jungtis su Baltarusija, Ukraina, Lenkija. Pats mūšis vyko dabartinės Baltarusijos teritorijoje, mūšyje LDK kariuomenei vadovavo Konstantinas Ostrogiškis, palaidotas Kijevo Pečerskaja Lavroje (Ukraina), lenkų kariuomenei sumaniai vadovavo Sampolinskis.

„Oršos mūšio“ paveiksle nuosekliai parodyta ir visa mūšio eiga – nuo pat LDK kariuomenės persikėlimo per upę iki kautynių pradžios, artilerijos pasalos ir paniško maskvėnų bėgimo. Tai tarsi spalvota fotografija ar reportažas iš mūšio lauko.
Ilgus metus šio meno kūrinio tyrinėtojai kruopščiai nagrinėjo „Oršos mūšį“, žinodami, kad tapytojai neretai mėgsta paveiksluose, kur nors nuošaliam kamputyje, pavaizduoti ir save. Tikėtasi, kad taip pasielgė ir šis anoniminis dailininkas. Pagaliau kai kurie jų paskelbė suradę „autorių“: tai kukliai pakrūmėje sėdintis ir į mūšio lauką žvelgiantis keistas žmogėnas.

Paveikslas (165 × 262 cm) yra Varšuvos nacionaliniame muziejuje.

ORSA int

Dailininkas Hans Krell 1524-1530 m.

Tempera, ąžuolo mediena.

Paveikslas – reprodukcija. Įlaminuotas plakatas (80x50 cm), drobės imitacija, su rėmu.

Kaina - 140,00 Eur/vnt. 

Paveikslas - reprodukcija. Spauda ant drobės (80x50 cm), su mediniu porėmiu ir rėmu.

Kaina - 184,00 Eur/vnt.

Pagal kliento pageidavimą galime pagaminti paveikslą-reprodukciją ant natūralios drobės arba drobės imitacijos. Galimi įvairūs matmenys.